O SPECJALIŚCIE
Dietetyk kliniczny z 10-letnim doświadczeniem zawodowym. Aktywnie uczestniczy w konferencjach naukowych, poszerzając swoją wiedzę z dziedziny dietetyki, w szczególności w zakresie żywienia klinicznego. Współpracuje z pacjentami, towarzysząc im w zmianie nieprawidłowych nawyków żywieniowych. Specjalistka w zakresie chorób autoimmunizacyjnych m.in. takich jak choroby tarczycy czy RZS, alergie, nietolerancje pokarmowe, schodzenia układu pokarmowego. W kręgu zainteresowań znajduje się także odpowiednie żywienie w insulinooporności i dieta wspierająca płodność. Dietetyka jest dla niej czymś więcej niż pracą – jest pasją i stylem życia. Uważa, że właściwe odżywianie jest medycyną jutra i należy jeść tak, aby wzmacniać organizm, a nie przyczyniać się do generowania chorób dietozależnych. Głównym celem pracy z pacjentem jest poprawa samopoczucia po wprowadzeniu zmian w stylu życia oraz trwałe ukształtowanie nawyków żywieniowych.
Zakres pomocy:
-
- Redukcja masy ciała
- Choroby dietozależne
- Żywienie kobiet w ciąży i karmiących
- Choroba Hashimoto
- Choroby tarczycy
- Nadciśnienie tętnicze
- Nadczynność tarczycy
- Choroby autoimmunologiczne
- Miażdżyca
- Choroby przewodu pokarmowego
- Zespół jelita drażliwego
- Niedoczynność tarczycy
- Alergia pokarmowa
- Osteoporoza
- Nadwaga
- Dna moczanowa
- Hipercholesterolemia
- Otyłość